torsdag den 4. august 2011

Bloggens uskrevne regler


Har hørt meget om dem, de der uskrevne regler, men nu har jeg også fundet dem. Selve årsagen til at hele Blogstilstanden er..ja, netop det.

Sad og rodede ovre hos den Hellige blogs moder af en ko efter tilsendt link om, at en eller anden legendeblogger ved navn /Many, havde beskyldt kaffekonen for at stjæle idéer fra selveste Blogmoderen (Altså koen).  Nåh, men der fandt jeg så En guide af en art. ”Kort introduktion” stod der godt nok, men der var fandme flere bogstaver at hagle igennem end i det gamle testamente. Med skarpt brilleoverblik nåede jeg så frem til de der uskrevne regler. Jeg kopierer dem lige, så I ikke behøver forlade mig (<3):

De uskrevne regler…

For at være en succes som blogger, er det ikke nok, at du har en velskrevet, nydelig og velbesøgt side selv. Du kan også høste fordele af, at forstå de uskrevne regler, som eksisterer i Blogland.
Nedenfor vil jeg prøve at beskrive nogle af de regler, som mange nye bloggere af uvidenhed kommer til at forsynde sig imod. Mange oplever en hård start, som er fuld af knubs, som kunne være undgået, hvis disse ting var almen viden.

Forstår du ikke “reglerne”, risikerer du at blive “overfaldet” af velmenende bloggere, som gerne vil dele deres erfaringer med dig og ind imellem kan det føles temmelig massivt, så for at gøre din start blidere og blødere, kan du med fordel tage et kig nedenfor. Igen er du måske ikke enig, men du kan roligt regne med, at brud på dette kodeks kommenteres – og oftest udelukkende for at erfaringsdele, men som ny blogger, kan det føles ekstremt belastende, at alle pludselig har en mening om det du gør eller skriver.
Jeg håber det kan belyse nogle af de reaktioner du uundgåeligt vil blive udsat for og lad det endelig ikke afskrække dig, men klø på… vi vil dig gerne.
1.    Stjæl ikke andres tekster og publicer dem som dine egne. Brug gerne korte citater fra dem, men angiv kilden tydeligt og med link.
2.    Overvej nøje, at de kommentarer du som ny blogger får omkring din genre, stil eller dine valg i forhold til indhold, oftest er velmente. Det handler ikke om, at den “gamle garde” kommer styrtende for at presse regler ned over hovedet på dig, men snarere om, at de har gjort sig nogle erfaringer, som de gerne vil formidle videre til dig. Lyt og tag så stilling. Du behøver ikke være enig, men du kan roligt regne med, at de ved, hvad de taler om.
3.    Opbyg dit nye netværk gennem fornuftige og velgennemtænkte kommentarer på andre skribenters sider. Det fungerer optimalt som reklame for dig, hvis du formår at gøre det på en sober og ordentlig måde og husk, at du træder ind i deres stue, som ny gæst og derfor bør have et minimum af god opdragelse med i tasken – men tro på, at du bliver godt modtaget, selvom det umiddelbart kan se lidt indspist ud. Vi elsker alle sammen nye læsere på vores sider, så kast dig ud i det.
4.    Det er okay at være uenige, men det er ikke god tone, at være respektløs og underlødig – “Han er en latterlig nar og jeg aner ikke hvad han snakker om…” gør ikke din troværdighed større, så respekten for dine medskribenter skal med i alt hvad du foretager dig derude.
5.    Lad være med at udlevere andre mennesker på din side eller i kommentarer lagt hos andre. Ingen bryder sig om at være vidne til den slags og du kan roligt regne med, at der hersker en høj grad af moral blandt bloggere. At behandle andre mennesker med respekt udløser det samme den anden vej, så et godt råd er, at du sørger for at omtale andre med den samme respekt, som du selv ønsker at blive beskrevet med.
6.    Du vil blive udsat for kommentarer fra mennesker, som ikke er enige med dig. Du vil opleve, at enkelte tilkendegiver deres uenighed i et sprog, som måske ikke er særligt diplomatisk. Det kan du til gengæld være, når du svarer dem. Bevar roen og lad være med at tage den slags personligt, men lad fornuften få overtaget og svar dem i en sober tone, hvor du gør opmærksom på dine grænser for deres besøg på din side.
Måske sidder du tilbage med en “Hvad fanden er nu det for noget? Regler, uskrevne regler… de skal ikke bestemme, hvad jeg kan tillade mig at skrive på min side…”, men det handler dybest set om, at alt hvad du foretager dig på din side, har konsekvenser.
Det skrevne ord er et af de stærkeste våben vi har. Når først det står der, sort på hvidt, er der ingen vej tilbage. Når først du har sendt dine ord af sted, skal du regne med, at de bliver læst og derfor afføder en reaktion.
Det er alt for let at give eller fratage folk modet til at ytre sig og man besidder en enorm magt, når man enten har en weblog eller kommenterer på en andens. Man skal huske at vise den kraft den fornødne respekt og ikke mindst skal man huske, at det altid betaler sig, at behandle sine medmennesker med respekt.
Til allersidst; Lotte kom med et klogt indspark: “If in doubt… leave it out!” og det har hun så evig ret i. Er du i tvivl, så lad være med at skrive det. Er der bare den mindste snert af usikkerhed i forhold til om det du skriver er i orden, så tag en pause fra det. Tænk dig om, føl efter og træf så din beslutning…

Faldt I også i søvn lige der?

Nåh, men eftersom at den Hellige ko er så populær er der jo nok en del af jer derude, som har været så tanketomme, at have fulgt disse regler. Og værsågod. Her har I så grunden til, at Blogstilstanden er som den er. Man kan sgu da ikke lade sådan en røvsyg krage (Med virkelig grimme sko) sætte dagsordenen! Nåh, men nu giver navnet i det mindste lidt mere mening.

Bethany siger: Fuck reglerne og tag blogstilstand i egen hånd. (Min guide er i øvrigt langt bedre, og så falder man ikke i søvn af at læse den).

Nu kunne man måske fristes til at tro, at nogle af Helligmoderens følgesvende kom for at hakke på Bethany. Men jeg må skuffe jer. Er ret sikker på, at Dronningen har givet dem alle mundkurv på, og  man skulle jo nødig bryde ud af sødsuppeboblen, vel?

Velbekomme.

Bethany!

82 kommentarer:

 1. blogverdenen består tilsyneladende af 98% tomhjerner der ikke kan tænke selv... og så en eller anden hellig ko!

  Hvis der sker lidt for meget i mit liv, så logger jeg ind på koens hjemmeside og får mit fix "kedelighed"

  Katrine

  SvarSlet
 2. Hold da op... dem havde jeg ikke set... jeg er ikke sikker på at mit (blog)liv bliver bedre nu... hold da op... det virker helt ubehageligt "pleasantville" agtigt... hold da op...

  SvarSlet
 3. Det er så kedeligt med den samme skrivestil. Dag efter dag. Blog efter blog. For at tækkes? Eller for tomhjernethed? Eller for at ligne alle de andre? Og så er der sørme også nogen der har fået storhedsvanvid i blogland. Så man krummer tæer. Og krummer fingre. Og hjernen krøller helt sammen. Og man falder i søvn. Men det er så lyserødt og så godhjertet det hele.

  Men altså. Slagt min hellige røv istedet. Så sker der da lidt.

  A. N. Onymh

  SvarSlet
 4. På tide...
  Af hjertet tak.

  SvarSlet
 5. HAHA det er godt det der!

  SvarSlet
 6. Det giver høvl, at slagte koen, det ved du godt ikk Bethany? :) Måske ikke i dag, meeeen så før du ved det.

  Nå men endelig kommer vi tættere kernden og her er noget man kan printe ud og hænge op på væggen, med 7 tommer søm !

  SvarSlet
 7. Ih guder hvor har du evigt ret.... Blogtilstanden er røvsyg.... Må du for evigt bestå!

  Kh

  Busterliguster & H. M. Ulla

  SvarSlet
 8. Chilotte: Høvl er jo hverdagskost her, så mon ikke det går?

  Nåh, men velbekomme. Det må være profiterolen der vækkede min pen til live.

  SvarSlet
 9. Men altså, Bethany.

  Hvorfor har du fjernet muligheden for at skrive J E G E L S K E R D I G her på bloggen?

  Når jeg skriver J E G E L S K E R D I G (uden mellemrum) bliver man bare linket videre til slagt en hellig røv. Forstår det ikke?

  Vil jeg gerne kunne skrive J E G E L S K E R D I G kvikt og hurtigt.

  K N U Z
  A. Nonymh I

  SvarSlet
 10. Hvis nu vi omskriver det til "Flæk en hellig røv" så kommer hele Onanikartellet, og oversprøjter os med sekreter. Og så glemmer de måske at true med tæsk.

  SvarSlet
 11. Tilslutter mig koret,om koen: Orker ikke flere billeder af kopper med kaffe i. Mere (grimt) strik. Flere nærbilleder af blomster.Af kage. Eller lammekølle. Flere ligegyldige betragtninger om tøjvask.Orker ikke flere naive floskler om livet. Døden. Kærligheden. Orker ikke. Og vælger det fra. Fordi JEG kan!!

  SvarSlet
 12. Frøken anonym! du glemte flere billeder af udtørrede træhavemøbler! sikkert lige så tørre grå og kedelige som den hellige ko's kusseskræv!

  Katrine

  SvarSlet
 13. Men Frk. Anonymos

  Du kan jo for fanden lade være med at læse med. Kan du ikke? Eller elsker du at snage? Keder du dig? Har du ikke noget liv?

  Jeg synes det er mere skræmmende, at hun er med til at sætte regler. Især de selvskrevne. Og uskrevne. Men også de skrevne. For hvem er hun?

  A. Nonymh I

  SvarSlet
 14. Er jeg den eneste der tænker, at der er noget ret selvmodsigende over at nedskrive uskrevne regeler? Så er de vel, per automatik, ikke uskrvene mere. Just a thought.

  SvarSlet
 15. Ehh, undskyld hvis jeg forstyrrer dit lille hoved Luna, men de ER jo allerede skrevne, ing? Ellers ville de ikke kunne copy/pastes...
  Så din lille blonde "thought" er vældig kær, men ikke særlig aktuel, vel pus?

  *christ*

  SvarSlet
 16. Gu kan jeg så lade være med at læse med. Men: Elsker at snage (gør du vel også A.Nonymh I,elers læste du vel ikke blog´s?!)
  Keder mig af og til,ja. (Gør du vel også A.Nonyhm.I,ellers brugte du vel ikke tid på at kommentere på kommentarer, på førnævnte blog´s?)
  Eftersom jeg trækker vejret,går jeg ud fra at jeg også har et liv.. Gør du vel også. Trækker vejret,altså?
  Men om mit liv er mere indholdsrigt end dit,kan jeg umuligt vurdere!

  SvarSlet
 17. "Kusseskræv"? er seriøst ved at blive kvalt af grin. Den dobbeltkonfekt må jeg til at bruge også. Måske kan den videreudvikles: kusseskrævsfisse?

  SvarSlet
 18. @17:22: Ja, jeg tror du er den eneste der har så dybe "tanker". Mwahahaaa.
  Hvordan synes du dit forsøg på intelligens virkede?

  SvarSlet
 19. I skal kraftedemig ikke hade på Luna!

  SvarSlet
 20. Anonym 18.05 har tydeligvis ikke fattet at Luna refererer til der hvor det først er nedskrevet, hvor Bethany har copypastet fra!
  Fjols!

  Jeg håber selvfølgelig på, at onanikartellet dukker op hvis jeg bruger rigelige ord om kvindelige kønsorganer...

  Katrine

  SvarSlet
 21. Anonym 18:05: Nu var det sådan set ikke møntet på dig eller nogen anden herinde, for den sags skyld, men på slagtenhelligko, som oprindeligt har skrevet indlægget med overskriften uskrevne regler. Og det var bare for sjov, så tag du bare en slapper.

  Anonym 19:07: Det virkede da nok til at få dig til tasterne.

  Sjovt som i altid hedder anonym, når i smider om jer med nedladende kommentarer.

  SvarSlet
 22. Ville det hjælpe his jeg hed "Kurt" og hvorledes ville det gøre en forskel?

  Venlig hilsen Kurt, eller what ever works for you.

  SvarSlet
 23. Har slet ikke læst hvad der står i reglerne, men er da hamrende ligeglad, der er sgu da ikke nogen der skal sige hvordan jeg skal eller ikke slog blogge. Hverken en ko eller en so.

  SvarSlet
 24. Nåh, så er De andre sure igen.

  SvarSlet
 25. De sko der, bliver ved at vende tilbage til dem og kommentarerne omkring dem.
  Fatter stadig ikke at man klapper sko, fatter endnu mindre af, at nogle spørger hvor man kan købe dem og ejer siger det bliver svært (HUN købte dem da?)

  Hele tråden ville have glædet gode gamle H.C Andersen.

  SvarSlet
 26. Fede ankler i grimme sko!

  Katrine

  SvarSlet
 27. Sy's brainy Luna blev lidt stille, he-he. Kan det tænkes at intelligensen ikke rakte?

  Kys fra Kurt...

  SvarSlet
 28. Det kan tænkes, at hun ikke gider spilde tid på tumper.

  SvarSlet
 29. Hvor er jeg glad !!

  Jeg var nemlig ved at tro, at det var mig der var mærkelig, fordi den MUH KO er ved at give mig lange patter...

  Moster

  SvarSlet
 30. Forleden drejede jeg omkring denne blog - via et link som jeg har glemt. Det var kort efter at alt for mange unge mennesker var døde på grund af et enkelt menneskes ondskab og vildfarelse. Det var kort tid efter at jeg (igen via et dumt link (hvornår lærer jeg at lade være med at klikke videre?)) på Youtube havde set et klip, hvor en voksen mand kalder en ganske almindelig stilfærdig dame "din gamle fede so". Det var midt i en stor sultkatastrofe i Afrika. Imens der er krig og ufred alverdens steder. At komme herind og læse alle de unødvendige hadske, ydmygende, grimme betragtninger herinde - fik mig simpelthen til at bryde sammen i gråd. Jeg har ingen blog, jeg har ingen blogidoler, jeg følger lidt af hvert, og for underholdningens skyld - og jeg forstår ikke at I har brug for det her. Hvorfor dog ikke bruge sin energi, intelligens og overskud på gode ting?
  I venlighed - Inge

  SvarSlet
 31. Det var så kedeligt, jeg ikke magtede at læse det .. Jeg fortsætter sgu også bare med at blogge som jeg vil, så må folk blive eller skride..

  SvarSlet
 32. Kære Inge.

  Nogle af os er trætte af candyfloss og macarons. Livet er mere end rosenrøde tanker og hæklede vaser. Nogle af os er bare bitre.

  Tag en kiks, dame, og kom over det.

  Velbekomme.

  SvarSlet
 33. Kære Inge
  Jeg er helt enig med dig - hvad driver folk til at skrive det ene grimme indlæg efter det næste? Overgår hinanden igen og igen uden reelt indhold? Jeg har læst med den seneste uge og der ophober sig en underlig hadsk stemning, som jeg ikke kan genkende fra andre steder i samfundet. Er kommet til den konklusion at Bethany ikke er en person i virkeligheden, men f.eks en flok studerende, som er i gang med et socialt eksperiment for at se, hvor langt ud, man kan drive folk med manipulation. Det giver ingen mening, hvis dette er bare i nærheden af virkeligheden.....
  Vh Tina Madsen (som heller ikke ejer en blog, men som blot finder det hyggeligt at læse lidt hist og pist - uden et mål om at hidse mig op over det, bloggerne har lyst at dele)
  - hilsner

  SvarSlet
 34. Jeg er stadig bare Bethany.

  Og jeg er ret fornærmet over at blive kaldt studerende!

  Jeg kan så til gengæld ikke forstå hvorfor sådan nogle som jer er så virkelighedsfjerne. Hvorfor skal alting partout være lejrbål og fællessang, hva' hva' hva'???

  Åndsboller.

  SvarSlet
 35. Virkelighedsfjern?! Der er intet på denne blog, som nærmer sig den virkelige verden, så hvis nogen er virkelighedsfjerne...... Og hvorfor den sprogbrug? Tænker på en tvær teenager, som sidder i sit indelukkede værelse nærmest i døgndrift her på slutningen af en lang sommerferie. De gloser kommer forhåbentlig ikke fra en erhvervsaktiv kvinde med 3 børn og et rigt liv i øvrigt (håber godt nok ikke bloggen afspejler din/jeres virkelighed)
  Karen

  SvarSlet
 36. Hvorfor håber du ikke det, Karen?

  Har du i så fald medlidenhed med mig?

  Jeg skal altså lige ud og kaste op. Øjeblik.

  SvarSlet
 37. Jeg er altså ikke en åndsbolle, jeg er en Røvbanan, det kaldte Bøf mig nemlig hjemme ved kristine, da jeg var barn!!

  SvarSlet
 38. Jeg mente heller ikke dig, Pille. Skal nok huske at du er Røvbanan!

  SvarSlet
 39. Det her hierarki i blogland er sgu lidt hårdt, når man ikke har en blog og er dømt til at være bonde(anonym).. Men så er det godt at vores alle sammen blogdronning(hellig hjort)kan guide os igennem blogriget.

  Tak ....

  SvarSlet
 40. Tak, det vil jeg sætte stor pris på :-)

  SvarSlet
 41. pille.. jeg syntes du er en åndsbolle!!!

  SvarSlet
 42. Jeg skriver blog, fordi jeg har lyst til at sige noget. Hvis jeg udvikler et fornuftigt spændende sprog, så ved jeg at nogen vil læse det med tiden. Og hvis ikke, så lærer jeg også noget af det. Jeg kunne vel gøre en masse for at markedsføre mig selv, men jeg tager det stille og roligt, stikker en finger i jorden og kommenterer på det jeg har en mening om og ikke bare for at komme til stede overalt. Som nu f.eks. her, hvor jeg er fast læser. Jeg holder meget af denne slags fænomen, hvor Bethany jo faktisk opkaster sig til at have en katalyserende funktion overfor meget af bloglandet. Det er da lidt fantastisk. Men fænomenet er bestemt ikke ukendt.

  I chatkredse, havde man også den slags personligheder, som bare var bramfrie, og sagde lige hvad de mente under anonymitetens dække, uanset hvem de fornærmede. Man battlede ligefrem på chatten, om hvem der kunne sætte de andre skakmat rent sprogligt. Blogs opstod efter chatbølgen, hvor det også blev populært med forums, hvor man diskuterede. Og et navn på nogle af disse "fænomener" blev i de dage kaldt "Trolls". Men Jeg synes så at Beth gør det på en meget charmerende måde, og jeg holder personligt meget af trolls selv, fordi de udfordrer deres opponenter og giver udviklingen et fornuftigt og noget tiltrængt spark i røven. En slags sproglig ctrl-alt-delete og en venden tilbage til basics er aldrig af vejen. Bethany giver blogverdenen sådan en brise af "Gad vide hvad der sker når Bethany opdager det her.. " og "Hvad hører jeg mon til? De røvkedelige? Kreakrager eller er min blot til røv og nøgler.."

  Alt i alt, så er vi jo underholdt, både af at skrive vores eget bajlepis, men også af at få lidt modstand..;)

  SvarSlet
 43. Anonym: Og jeg er pisse ligeglad.. Garanteret dig der har efterladt en total hjernedød kommentar på min blog.. Magen til kedelig negativ kommentar skal man lede længe efter, Bitterfissen kan i det mindste gøre det med stil..

  SvarSlet
 44. KO'EN har til alle tider været en pain in the ass. Med sin Besserwissen om hvordan Blogland skal fungere.
  Jeg fandt lige en gammel tråd på min blog, hvoraf optagelses ritualet fremgår :-)

  37 Liselotte siger:
  Åh ja, den blev jo åbnet igen i samme øjeblik, som jeg skrev det her Ingelise, men du skulle i stedet bruge din tid på at øve læsningens kunst, for ærlig talt, så kan jeg konstatere, at det ikke er en evne du skal prale af at eje.

  De oplysninger du mener at have om mig er ganske og aldeles uden hold i virkeligheden, så enten kan du virkelig ikke læse, eller også har du glemt at dobbelttjekke dine kilder. Begge dele er lige skidt og vidner om en uhyre slet moral.

  Henriette - du hører snart fra mig. Hvis du kan fremvise det sidste nummer af "Isabellas" anser jeg dig for optaget i den hemmelige junta.

  25. jul 2006 19:45

  38 HenrietteB siger:
  Det kan du tro jeg kan Liselotte! Man har vel udstyret iorden ;-)

  25. jul 2006 19:47

  Min IP-adr. er for flere år siden spærret hos KO'en.

  Og så lige et sidespring.......
  Vinke vinke til Busterliguster & H.M. Ulla. Jeg savner Jer ;-)

  SvarSlet
 45. @5-6 Altid skønt at være savnet ... Personligt blev jeg så træt af Juntaen, at jeg helt forlod blogverdenen. Heldigvis opdaterer H.M. Ulla mig af og til om interessante blogs...

  Jeg må tilstå at enhver kamp med Juntaen i min optik er interessant... og ikke mindst om det lykkedes at skrabe i det sandhedsregime "Den hellige ko" dikterer denne virtuelle verden...(forudsat at fortidens synder stadig er aktuelle - da jeg ikke følger med, ved jeg det jo ikke rigtigt!)

  Busterliguster

  SvarSlet
 46. OMG... ja lad os da tie alle de grimme ting ihjel... det er nemlig sådan man undgår massakrer på norske øer!

  Hvis I bliver chokerede over den "hadske" stemning herinde... så må I i den grad leve i en verden der er ren candyfloss... eller med andre ord, så har vi sgu ikke oplevet særlig meget "grimt" i jeres liv...
  Det tror jeg ikke ubetinget er en fordel!
  Bethanys blog er jo sødsuppe i virkeligheden!

  Katrine

  SvarSlet
 47. Hvem snakker om at tie ting ihjel? Grimme som pæne? Hvem snakker om lejrbål og candyfloss?

  Det er da en uomtvistelig sandhed at verden er så barsk at man slet ikke fatter det, det har Katrine jo ret i. At sådan en som mig ikke skulle have oplevet grimme ting i mit liv - tja, det kan ingen vide om en anonym, vel?

  Jeg vedgår gerne at der bor en lille hippie dybt i mit damehjerte, jeg tror mere på looooove end på gud. Og jeg tror helt enkelt på at vi kan få en bedre verden, hvis vi i det mindste PRØVER på at behandle hinanden ordentligt.

  Inge

  SvarSlet
 48. Juntaen...Vorherre bevares

  SvarSlet
 49. Ja jeg tror ikke at jeg har yderligere at bidrage med. Som så mange andre har jeg oplevet kejseren og følgets bidende kommentarer når man ikke er enig.
  Så kan de for mig skyld ævle og bævle om deres egen retfærdighedssans, evnen til kommunikation, den store empati og forståelse de her.
  Desværre er det kun indenfor egne rækker (ellers ville de vel ikke kommentere kritik så nedladende)
  Det er bare en blog med en flok ænder i en andegård hvor man forsøger at give indtryk af det komplet fantastiske liv, facaden bag vil aldrig(ALDRIG) komme frem uanset hvormeget vi gerne ville pille i det.
  Den hellige ko har valgt, at sådan skal der pensles for omgivelserne, omverdenen og er du ikke enig, så bliv væk.(det gør jeg så)
  Det kan dog til stadighed undre mig, man kan passe et job, klare hele haven, strikke 5 trøjer, opdatere sin fb profil, sin blog, sim twitter og sine klageindlæg når den pink farve man liiige havde tænkt sig var udsolgt. Altsammen på samme dag.

  For mig lyder det som om man ikke har tid til andet og har man så egentligt et liv udover et liv i cyberspace, men tilkendegivelser fra en masse anonyme, som i virkeligheden kan være en selv det meste af tiden.

  Heldigvis er det jo sådan, at nærlæser man derinde, kan man se det er gengangere(kommentarejerne) så alt i alt har hun vel et følge på ca 30 personer (ud af mange millioner) der ikke er i stand til at have egne meninger.

  Jeg skriver så ikke blog og har kun min hadeside (for dem der ikke kan li mig- værsgp Liselotte) og ellers kunne jeg jo filosofere videre der. Jeg vil bare ikke fratages retten til at kunne sige min mening på internettet som er offentligt tilgængeligt hvadenten man er domæneejer eller ej.
  Det er sq for nemt, sådan feje folk ind under gulvtæppet når de ikke matcher.

  Men set i lyset af den lille fanskare (faste) koen trods alt har ser det ud til, at verden stadig er til at holde ud at leve i :)


  P:S Jeg bemærker de _ikke_ kom flyvende herind for at skælde ud (følget altså) jeg tror også de har fået mulepose på.

  SvarSlet
 50. Jeg bryder mig iøvrigt heller ikke om Lars Løkke som er en elendig kransekagefigur :)

  Men det er der ikke en kæft der vil himle over :)

  SvarSlet
 51. Jeg ved ikke lige hvad det er i synes er så rosenrødt og usagt hos Lise-Lotte. Hendes "pensel" har også beskrevet den smerte og det afsavn, som hun dagligt lever med - men det er måske ikke grimt nok?

  Hvad er det egentlig i godt kunne tænke jer at hun udstillede?

  Og så må jeg lige skuffe jer: Det ER faktisk muligt at leve et lykkeligt liv, med mand og børn, også med en sorg, der er sådan set intet rosenrødt over det - det er vel blot sådan de har valgt at leve. I overenstemmelse med deres følelser, de kan vist bare godt lide hinanden. Er det kedeligt, rosenrødt?
  For det er vel ikke sådan at hun pisser jer af, blot fordi hun har god smag i indretning og er dygtig til at fotografere, vel? For hvem er det SÅ der ikke rigtigt har noget indhold i livet?

  SvarSlet
 52. Det KUNNE jo tænkes, at I ragede koen og hendes følge en høstak? Det KUNNE jo være, at de praktiserede, det de prædiker; at hvis det er opkast at læse, så går man bare videre?... At I - med Bethanys egne ord - selv må ligge og rode med det?? Men det er jo selvfølgelig ikke lige så spændende, på den der intrigante måde...

  Hvis man synes det er rosenrøde blogs, så læser man det, man vil læse. Syge folk, døde folk, modgang - nåh nej, når de skriver om det, er det HELLER ikke til at holde ud...kan I bestemne Jer?!

  Men nej, jeg tror ikke at det er den slags mennesker, som overfalder p-vagten, kassedamen, skuler til indvandrerne og møger førtidspensionisterne til in real life.
  Det kunne jeg til gengæld sagtens forestille mig dette rygklappende segment gøre...det kræver et minimum af fantasi. Den ene rygklapper og brunnæse, har helt ærligt ikke noget, at lade de andre rygklappere at høre for!!
  Hilsen en blogsurfer uden egen blog, som ser en masse små mennesker i det her kommentarfelt....

  SvarSlet
 53. Jeg synes ikke hun har god smag (jeg har en anden smag)
  Jeg synes hun brygger fortsat på din sorg offentligt (ja vi andre har sørme også prøvet at nogle døde for os)
  Jeg vil ikke gøre mig til herre over om hun er en god fotograf, dertil rækker mine evner ikke.Jeg synes hun laver gode rejsebekrivelser (altså de fleste af gangene og derfor læser jeg)

  Jeg synes hun udnytter sine læsere og manipulerer med dem (lang forklaring som er beskrevet hid og did)

  Jeg synes hun er alt alt alt for meget i alle retninger, måske fordi hun udstiller så malerisk.

  Vi andre har også mand og børn som vi godt kan li (for det meste) men der er altså dage i alle familier hvor man er uenige.
  Mine børn kommer til gengæld ud og oplever nogle andre mennesker og meninger (måske derfor uenigheden sommetider)

  Og nej, hun pisser mig af, af grunde jeg allerede mange gange har beskrevet og fordi hun sætter regler og grænser som hun ikke selv overholder.
  Det synes jeg er indskrænket menneskesyn.

  Og nej, jeg er ikke misundelig. Jeg kunne ikke leve med havemøbler der ikke var olierede, jeg hader strikke/sytøj (har svigermor til det) og jeg omgiver mig ikke med små ligegyldige accesories hele tiden for forgylder min hverdag (jeg køber ædelt og småt)

  Min mand er heller ikke sat igang med at formidle garn og bliver det heller aldrig (faktisk en gåde om den mand egentlig har/har haft et job, måske der er nogle skeletter i skabet der)

  Derudover må folk jo (inklusive mig) leve deres liv som de vil, mene hvad de vil og gøre som de vil (for min skyld meget gerne)
  Og rigtig gerne uden en hønsegård skal pådutte mig at fordi man ikke har samme opfattelse er man så misundelig/ulykkelig/i dårligt forhold

  OG ja selvfølgelig (til anonym igen igen 2) så rager vi koen og følget, ligesom de rager os, derfor kan vi vel godt udveksle oplevelser ikk? (uden at ophøje os selv til at være større end andre)

  SvarSlet
 54. Anser du virkelig ikke den kritik du selv leverer, for at være nedladende, Chilotte? Det er et helt reelt spørgsmål.
  - Mille

  SvarSlet
 55. Nåh, I bliver ved?

  Men naturligvis rager det jer. I er jo herinde og glo dagligt. Kors altså.

  SvarSlet
 56. Mille.

  Det er muligt at jeg siger min mening og den modtages nedladende - jo.

  Og det er i orden at sige at det ønsker man ikke modtage - ja.

  Bare man ikke selv udsender samme og dermed er lidt dobbelmoralsk, det virker enevældigt.

  OG jeg bryder mig ikke om Liselotte, hverken i ord eller holdninger og hun bryder sig ikke om mig af samme årsag.

  Så er den jo egentlig ikke ret meget længere i den sag og det skal vi vel også have lov til - hver især ikk?

  SvarSlet
 57. Elsker at Chilotte indleder en 100 siders roman/erotisk novelle/fristil/læserbrev med ordene: Ja jeg tror ikke at jeg har yderligere at bidrage med....

  SvarSlet
 58. stopdetdog.

  Faktisk en isme jeg har, svært at slippe af med den. Har rent faktisk (for real) fået en henstilling/kraftig opfordring fra min chef engang om at forkorte indholdet af mine mails :)

  SvarSlet
 59. Det ku' være du skulle starte en blog for at komme af med al den mund-diaré, like the rest of us...

  SvarSlet
 60. -jeg kender en der har et par råd til nye bloggere... høhø

  SvarSlet
 61. Ej jeg er nødt til lige komme med en indskudt bemærkning til anonym med holdningen "høstak"

  INTRIGER?
  Intriger er, når mennesker BAG ens ryg spinder historier som ikke er sande.

  Jeg ville hellere end gerne have taget den sag med Liselotte selv, men hun ønskede ikke dialogen !

  SvarSlet
 62. stopdetdog.

  ha ja, men det går jo ikke...så er det jo...at jeg ryger lige lukt ud i noget hvor jeg skal revses.

  Og så - bliver det så kedeligt for alle andre at høre på (fik i andre høns den?)

  SvarSlet
 63. Og en lille vits (sådan for at vise jeg sjældent er sur, mopset, vred og andet ubehageligt)

  Ko'en skal ha skærmbriller i dag siger "nogle"

  Måske skulle hun have haft det for længe siden, sådan hun ikke kun kunne se mine (efter hendes opfattelse) negative kommentarer.
  Man har jo lov at håbe de hjælper.

  SvarSlet
 64. Stopdetdog.

  Nej, jeg kan slet slet ikke leve op til blogverdenes forventninger.
  Jeg ville skrive værker nogle dage og holde pause i måneder.
  Men jeg kunne da overveje starte verdens kedeligste blog.
  Har nok i min hadeklub (som jeg sgq har makket med at lå lavet og inden gider melde sig ind i alligevel - de vil hellere sidde her og skælde mig ud)

  SvarSlet
 65. @ Bethany, kan du ikke sætte en max-grænse på hvor mange gange man må kommentere? Jeg er oppe på 4 på denne her tråd, og det burde være max... seriøst.

  SvarSlet
 66. 5 søde - 5 !

  Men jeg er faktisk enig, det er løbet af med os her i slutspurten, vi må enten gøre det længere eller holde op :)

  SvarSlet
 67. Åh jeg tænkte nok du ville tælle efter! Dejligt menneske du er! jeg stemmer for det sidste... søde.

  SvarSlet
 68. Chilotte - der er forskel på at være bitter i hjertet og i hovedet. Det der foregår i hovedet, som hos Beth. er tænkt, morsomt, dog grænseoverskridene - hvilket også er tænkt, og bestemt ikke uden intelligens. Den bitterhed der er i hjertet, er ondskabsfuld, ægtfølt (på den ulækre måde)og gør at man f.eks. ikke kan se at en fars fineste job, er at passe sit syge barn... Jeg tror ikke du har evnen til at se det meningsfyldte i det - ligesom dine andre udgydelser er så meningsløse. Du vil aldrig kunne overbevise mig om at du lever i overensstemmelse med dine inderste ønsker - og det projicerer du ud på nogle som kan...

  Hvor ynkeligt.

  Er det nogensinde gået op for dig, hvorfor ingen bryder sig om dig? Eller ville det være at bede dig om noget du ikke magter: At kigge indad?

  SvarSlet
 69. Anonym

  Hvorfra ved du, at ingen kan li mig? Det er noget du gætter dig til fordi dine briller er farvet af had til mig.
  Jeg har et fint liv og mange venner som iøvrigt sætter pris på, at jeg netop- siger ting ligeud.

  Jeg er overhovedet ikke bitter på noget eller nogle, jeg siger min mening (fat det dog snart)

  Du derimod tillægger mig en masse evner jeg ikke har eller besidder (du lyder som Liselotte)
  og fedter for Bethany (DET bliver hun glad for)

  Jeg er glad, tilfreds med mit liv der hvor jeg er med mand, børn, job jeg elsker.

  Men i DIN verden, må man ikke sige sin mening uden man skal tillægges hadefulde bemærkninger.

  Kan du ikke skrubbe (ja det sagde jeg faktisk) ind på min hadeside og fortsætte der.

  Du ødelægger tråden/bloggen her med dit gennesyrede sure sind nu !
  Slut

  SvarSlet
 70. Nu forholder jeg mig til det forum vi befinder os i - og ikke dit private liv, vel? Men jeg ser da frem til at du også her, i det forum vi er i, kan pege på mennesker som sætter pris på dig - men jeg tvivler nu på at det er lade-sig-gørligt. Ahh, måske alligevel - der ER et par stykker der hader Lise-Lotte så meget at de er villige til at forholde sig til dit had, og ellers se bort fra din manglende sans for virkelighed.

  Fedter for Beth. fordi jeg ser intelligens? Nah, Chilotte, den holder ikke - og det ved du vist godt. Kan der være lidt ærgerlse over at hun ikke magtede at have din næse oppe i røven her?

  Ja, ødelægger tråden for dig - sjovt nok :-)Men hvis du magter det, kunne du måske lade andre selv bestemme om den er ødelagt - det er jo et offentligt forum det her Chilotte..

  SvarSlet
 71. Kære Anonyme (som stadig lyder præcis som Liselotte)

  Et meget reelt spørgsmål til dig: Synes du selv at du ikke nedgør mig med dine påfund om hvordan jeg er? (bare et spørgsmål nu du har så meget imod at man gør dét)

  Jeg ved ikke hvor mange der hader Liselotte, jeg ønsker heller ikke at vide det, hvad skulle jeg bruge det til?
  JEG bryder mig ikke om hende, det tæller til gengæld på min menneskekonto.

  Du ødelægger ikke tråden for mig min ven, du ødelægger den for andre som måske har andet på hjertet end høre på dine (og mine) bemærkninger om hinanden istedet for at kommentere debatoplægget, derfor bad jeg dig gå det rigtige sted hen, til min hadeklub, det har du så ikke magtet åbenbart. Der vil kun være dig og mig og vores meninger som aldrig får ende, fordi vi er forskellige.

  Og jeg (gentager) har ikke næsen op i røven på nogle. Jeg har ikke engang en blog, jeg har ikke de behov for at blive feteret og set op til, som du(?)Liselotte(måske samme) har.
  Det har jeg rigeligt af i det virkelige liv.

  Men hvis det er vigtigt for dig, at lave en konkurrence på denne tråd om hvem der er mest populær, jamen så for min skyld ingen alarm. Jeg er hamrende ligeglad med om jeg får 1 eller 200 points.
  Dette er cyberspace søde, ven den ene dag, fjende den anden (de anonyme altså - ja bla. dig)
  Du må ikke forveksle det med det virkelige liv hvis du ellers har et.
  Og nu lukker jeg tråden, kom over på min banehalvdel hvis du vil mere, jeg kan ikke li Liselotte, og tjaeh du kan ikke gøre en skid ved det vel alligevel :)

  SvarSlet
 72. hvordan kan folk blive så sure over at nogle mennesker ikke elsker det lort de synes de ser og læser på koens side?!

  Bliver I også sure når nogen kritiserer det der vises i tv? eller det der står i en bog? eller i avisen?

  Tag jer dog sammen... en blog er noget offentligt som alle kan læse og dermed mene om hvad de vil... har man så lyst til at dele, at man synes det er noget lort, så kan man gøre det fx her!

  Katrine

  SvarSlet
 73. Det er jo en del af "optagelsesritualet" i form af eks. de uskrevne regler (som så jo altså er skrevet og skrevet om flere gange)ligesom der på siden ifølge ejers banner hersker ubetinget enevælde.
  Hvis ikke du følger dem, bliver du stenet, smidt ud (bedt om at gå) og hvis du derefter brokker dig på andre sider, kommer "følget" og læser dødehavsrullerne op for dig.

  At Ko'en så formår at begrænse den offentlige ytringsfrihed er mere end vores samlede regering formår, det er da i sig selv imponerende!

  Desværre kan man ikke gøre så meget ved det, da der ifølge andres udsagn blokeres for ens IP adresse, så man ikke kan give sin mening til kende længere. Den eksisterer sådan set ikke mere.

  Men følger du reglerne og er en helt igennem "ja" siger, så får du lov at blive og måske en dag - avancere og blive en del af følget/folket og behøver dermed ikke "frygte" lange urelevante diskutioner i andre debatsammenhænge, hvor de gerne bryder ind.

  SvarSlet
 74. Fitterbissen just en lille opdagelse: På dette indlæg har du lige så mange kommentarer som mange har på deres give away indlæg. Det er da en bitterhed værd!

  SvarSlet
 75. Jeg ser ikke sammenhængen.

  SvarSlet
 76. Skal jeg uddybe eller skal du lige have en dram og en mistral først?

  SvarSlet
 77. Åh, jeg ryger ikke, min pige. Faktisk er det da liiige et godt emne til nyt blogindlæg.

  Drammen har jeg taget. Har faktisk en lille eftermiddagsdate. Men det må altså gerne blive mellem os to.

  SvarSlet
 78. Nu ryger jeg lige på røven... Jeg ser dig ellers med en tynd mistral på bænken mens ungerne leger på legepladsen ved togstationen...

  SvarSlet
 79. Du prøver at putte mig i en kasse, gør du!

  Nåh, men er der noget jeg ikke magter, så er det fandme rygere! Bliver helt stram ved tanken!

  SvarSlet
 80. Fitterbissen jeg ved af erfaring, at os der er runde aldrig kan puttes ned i en kasse!

  SvarSlet
 81. Tror også, at det var KO'en i eget høje yver, der udtalte sig her under synonymet; Anonym :-)
  Tsk..tsk...Er det ikke uden for reglerne?

  SvarSlet
 82. har fandeme bladret og bladret og scrollet på telefonen for at læse reglerne og synes ikke jeg kan finde noget om anonymitet.
  Til gengæld fandt jeg dette:

  Jeg håber det kan belyse nogle af de reaktioner du uundgåeligt vil blive udsat for og lad det endelig ikke afskrække dig, men klø på… vi vil dig gerne.

  Yeah right !!

  Og så er der kapitel 5 første afsnit omhandlende høj moral hos bloggere.

  Den lader vi lige stå et øjeblik

  SvarSlet